«Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών – Αθήνα 2017» ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ «ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ»
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

 

Φεγιέ ενός γραμματοσήμου

 

Tα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτυπώνουν σε φεγιέ γραμματόσημο και παραδίδουν στην ιστορία την πρώτη ιστορική Υπουργική Διάσκεψη των κρατών του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 24 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή 10 χωρών.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, πέρα από την Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού. Δέκα κράτη στη σημερινήεπικράτεια των οποίων μεγαλούργησαν σπουδαίοι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ρωμαϊκός, ο Περσικός, οι πολιτισμοί των Μάγια, των Ίνκας, των Αζτέκων, της κοιλάδας του Ινδού και της Μεσοποταμίας και φυσικά ο Σινικός και ο Eλληνικός πολιτισμός.

Το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» προσβλέπει σε συλλογικές δράσεις για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δημιούργησαν φεγιέ ενός γραμματοσήμου στο οποίο αποτύπωσαν αντιπροσωπευτικά σύμβολα των 10 αρχαίων πολιτισμών τα οποία τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο που παραπέμπει στην Υδρόγειο. Ο συνδυασμός των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργεί την αίσθηση της αρχαιοελληνικής σπείρας.

Το γραμματόσημο του φεγιέ είναι εμπνευσμένο από το λογότυπο του Φόρουμ το οποίο είναι λιτό, ωστόσο πλούσιο σε συμβολισμούς.

Το φόντο του είναι η υδρόγειος, το κοινό σπίτι όλων των πολιτισμών. Πάνω στην υδρόγειο, μία γραμμή ενώνει τα αστέρια των δέκα πολιτισμών, σχηματίζοντας έναν αστερισμό. Η μελέτη των άστρων απασχόλησε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν, να μετρήσουν, να προβλέψουν, να λατρέψουν. Κοιτάζοντας τον ουρανό,

κοίταζαν το μέλλον και το λογότυπο, ως σύμβολο φωτεινής συνεργασίας, έρχεται να αποτυπώσει τόσο τη γεφύρωση μεταξύ των πολιτισμών, όσο και τη γεφύρωση του χθες με το σήμερα.

Η έκδοση αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 80Χ110 mm που περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο διάστασης 29,5Χ50 mm.

ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

2,00€

Ελεύθερη Σύνθεση

30.000 αριθμημένα

 
ΣΧΕΔΙΑΣΗ                             : Στράτος Ευθυμίου, Ανθούλα Λύγκα
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ                     : Ανθούλα Λύγκα   

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ    : Πολυχρωμία ( οffset ) 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ                           : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Το φεγιέ θα κυκλοφορήσει στις  24 Απριλίου 2017 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι  23 Απριλίου 2018,  εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.


Κυκλοφορούν επίσης:

1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 3,10 €  ανά τεμάχιο.

Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας 

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 23 Απριλίου 2018.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή τo γραμματόσημο του

e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
App Store


facebook
Bookmark and Share