«150 χρόνια Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων» Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν και κυκλοφορούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 Αναμνηστική σειρά  γραμματοσήμων αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την ίδρυση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.


Η επίσημη παρουσίαση της Σειράς θα πραγματοποιηθεί την Πρώτη Ημέρα Κυκλοφορίας της, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ και το ΜΤΠΥ και θα παραστεί ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων- ΜΤΠΥ, ιδρύθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1867 με πρωτοβουλία του τότε προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δημητρίου Ν. Λεβίδη.

Έδρα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, ήδη από το 1930, αποτελεί το μέγαρο στη γωνία των οδών Λυκούργου 12 και Αθηνάς 56, έργο του αρχιτέκτονα  Βασιλείου Κουρεμένου. Το κτίριο του ΜΤΠΥ έχει χαρακτηριστεί ως «έργο τέχνης» με σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για «εξαώροφο εκλεκτικιστικό κτίριο με αξιόλογα στοιχεία, συμμετρικά ανοίγματα, μαρμάρινους εξώστες με περίτεχνα χυτοσιδηρά κιγκλιδώματα, ψευδοπαραστάσεις που διατρέχουν όλο το ύψος των όψεων, έγχρωμες ψηφιδωτές παραστάσεις μεταξύ των ανοιγμάτων του πέμπτου ορόφου κλπ. Σημαντικό αρχιτεκτονικό στοιχείο, σήμα κατατεθέν των περισσότερων κτιρίων του Βασιλείου Κουρεμένου και ιδιαίτερο γνώρισμα του κτιρίου του ΜΤΠΥ, αποτελούν τα ψηφιδωτά του πέμπτου ορόφου, τεχνοτροπίας art-deco που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή και τους άθλους του Ηρακλή. Τα ψηφιδωτά αυτά ήταν ειδική παραγγελία του αρχιτέκτονα στα εργαστήρια ψηφιδωτών της École Nationale Supérieure des Beaux Arts του Παρισιού, εμπνεύστηκαν και σχεδιάστηκαν από τους εκεί τεχνίτες και απεστάλησαν τελαρωμένα, προκειμένου να εντοιχιστούν κατά την κατασκευή του κτιρίου.

ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

0,72 €

Το κτήριο του ΜΤΠΥ στην Λυκούργου & Αιόλου

500.000

2,50 €

Ο ιδρυτής του ΜΤΠΥ Δημήτριος N. Λεβίδης

250.000


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ  : 35 X 45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων

ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ   : Μαρίνα Λασηθιωτάκη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ       : Πολυχρωμία ( οffset ) 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ      : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ  : Κυκλοφορούν στις  8 Δεκεμβρίου 2017 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2019, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (5.000 τεμ.) Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 4,60€ ανά τεμάχιο.ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)  Διατίθεται προς 11,00 € ανά τεμάχιο. 

ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ (400 τεμ.)   Διατίθεται προς 27,00 € ανά τεμάχιο

 

ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID  (10X1.000 τεμ.)  Διατίθενται προς 14,40 € ανά σετ.

 

ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ (2.000 τεμ.)  Διατίθενται προς 10,00 € ανά τεμάχιο

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 07 Δεκεμβρίου 2019.


Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της Σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
App Store


facebook
YouTube
Bookmark and Share