«Ολοκαύτωμα των Ελλήνων εβραίων» Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν και κυκλοφορούν στις 16 Μαΐου 2018 την Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων – φεγιέ «Ολοκαύτωμα των Ελλήνων εβραίων». 

Η Σειρά αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους Έλληνες πολίτες που, λόγω του θρησκεύματός τους, εξοντώθηκαν από τους Ναζί. Πενήντα χιλιάδες αθώες ψυχές από όλη την Ελλάδα οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα Άουσβιτς  - Μπίρκεναου. Το 96% των μελών της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, δηλαδή 46.091 άνθρωποι, εστάλησαν τον Μάρτιο του 1943 στο Άουσβιτς. Επέστρεψαν μόνο 1.950 άτομα..

Η έκδοση αποτελείται από τρία φεγιέ διαστάσεων 70Χ85mm που περιλαμβάνουν από ένα γραμματόσημο 35 X 45 mm. Τα φεγιέ είναι αριθμημένα και διατίθενται αποκλειστικά σε σετ, στην τιμή των 4,50 € ανά σετ.


ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

1,50 €

Μνημείο Ολοκαυτώματος

25.000φεγιέ

1,50 €

Συναγωγή Μοναστηριωτών

25.000 φεγιέ

1,50 €

Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ελλάδας

25.000 φεγιέ


ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ        : Ελένη Αποστόλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ          : Πολυχρωμία ( οffset ) 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ       : Κυκλοφορούν στις 16 Μαΐου 2018 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 15 Μαΐου 2019,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (3Χ5.000τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 7,40€ ανά σετ.


2.  ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)

Διατίθενται προς 15,50€ ανά τεμάχιο.


Ο κος Δαυίδ Σαλτιέλ, Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος & της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, αναφέρει σχετικά:

«Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης όπως έχει διατυπωθεί από ιστορικούς υπήρξε η σημαντικότερη μεταξύ των δεκάδων οργανωμένων Κοινοτήτων που δημιουργήθηκαν από την αρχαιότητα μέχρι το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα και συγκαταλέγονταν μεταξύ των σημαντικότερων Εβραϊκών Κοινοτήτων της Διασποράς. Η εγκατάσταση 20.000 Εβραίων από την Ισπανία το 1492 στη Θεσσαλονίκη λειτούργησε καταλυτικά, στους αιώνες που ακολούθησαν, για την πρόοδο της «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». Η εισβολή των Ναζί στη Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου 1941 έμελλε να αποτελέσει την αρχή του τέλους για αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα που οι προγονοί μας δημιουργούσαν σε βάθος αιώνων. Οι Ναζί προσπάθησαν να σβήσουν κάθε ίχνος Εβραϊκής παρουσίας από την πόλη και οδήγησαν το 96% των μελών της Κοινότητάς μας, 50.000 αθώες ψυχές στα στρατόπεδα Άουσβιτς και Μπίρκεναου. Συνολικά δολοφονήθηκε το 86% των Εβραίων από όλη την Ελλάδα. Η ειδική σειρά των ΕΛΤΑ αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους Έλληνες πολίτες που εξοντώθηκαν το 1943 λόγω του θρησκεύματός τους, σε όσα είχαν δημιουργήσει αυτοί και οι πρόγονοί τους, στους λίγους που επέζησαν και είχαν τη δύναμη να χαράξουν το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Εβραϊσμού».

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 15 Μαΐου 2019.Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή το γραμματόσημο του φεγιέ.


Bookmark and Share
e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: