Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επέτειοι Γεγονότα – Α’ Μέρος»
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν και κυκλοφορούν στις 19 Ιουνίου 2018 την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επέτειοι Γεγονότα – Α’ Μέρος» αποτελούμενη από τρία γραμματόσημα που τιμούν αντίστοιχα τη συμπλήρωση τριών επετείων:

Τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ενός από τα αρχαιότερα επιστημονικά σωματεία στην Ελλάδα που έχει βασικό στόχο την ανάπτυξη και τη διεύρυνση της Μαθηματικής Παιδείας, της Μαθηματικής Επιστήμης, της Έρευνας και γενικότερα της Εκπαίδευσης.

Τα 100 χρόνια από την γέννηση του Νικόλαου Ψαρουδάκη, ιδρυτή της εφημερίδας και του ομώνυμου κινήματος «Χριστιανική Δημοκρατία», που γεννήθηκε στο  ιστορικό χωριό Αποδούλου Ρεθύμνου Κρήτης, εργάστηκε ως δάσκαλος και δικηγόρος, και εξέδωσε τα βιβλία «Χριστιανικό πολιτικό μανιφέστο» και «Χριστιανική επανάσταση».

Τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές, τα Κοινοβούλια των οποίων είναι μέλη της οργάνωσης από την Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Η.Π.Α και Καναδά.

ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

0,72 €

100 χρόνια από τη γέννηση του Νικόλαου Ψαρουδάκη

1.000.000

0,80 €

100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

1.500.000

0,90 €

25 χρόνια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

250.000ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ                          : 30 X 42 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων

                                            (Γραμματόσημο κλάσης 1€: 35 X 45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων)

 
ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ    : Θεανώ Βενιέρη    
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ          : Πολυχρωμία ( οffset ) 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ                            : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ    : Κυκλοφορούν στις  19 Ιουνίου 2018 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 18 Ιουνίου 2020,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1.  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (5.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 3,60 €

Οι Φ.Π.Η.Κ. θα αποσυρθούν στις 18 Ιουνίου 2019.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.


Bookmark and Share
e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων