Γραμματόσημα EUROMED 2019- «Τα κοστούμια της Μεσογείου»
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed»)-με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού. 

Με θέμα «Κοστούμια της Μεσογείου» η φετινή ειδική έκδοση EUROMED μας προσκαλεί σε μια ιστορική αναδρομή στην παράδοση και τον χρόνο. Τα ελληνικά γραμματόσημα EUROMED εικονίζουν φέτος παραδοσιακές φορεσιές από την Ξάνθη, τα Ανώγεια της Κρήτης, το Καστελλόριζο και τη Λευκάδα περιδιαβαίνοντας την χώρα από το βορρά ως το νότο, αναπαριστώντας την ιδιαίτερη και μοναδική πολιτιστική κουλτούρα και λαογραφία του κάθε τόπου.

Για πρώτη φορά φέτος τα γραμματόσημα EUROMED συμμετέχουν σε online διαγωνισμό για την ανάδειξη του ομορφότερου γραμματοσήμου EUROMED. 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Μουσείο Μπενάκη (φορεσιές γραμματοσήμων Λευκάδας και Ξάνθης) και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (φορεσιές γραμματοσήμων Κασρελλόριζου και Ανωγείων Κρήτης) για την παραχώρηση υλικού που διευκόλυνε σημαντικά την σχεδίαση της παρούσας Έκδοσης.

Ακολουθήστε το link και ψηφίστε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό! Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτώβρη.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 30 X 42 mm σε φύλλα των 25 και των 8 τεμαχίων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Μυρσίνη Βαρδοπούλου    
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία (οffset)  
ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις  15 Ιουλίου 2019 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 14 Ιουλίου 2020,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

20gr. Εσωτ.

Λευκάδα-Νυφική φορεσιά, 19ος-20οςαι.

2.000.000

Παγκ. Ταχυδρόμηση Τουριστικών Καρτών

Καστελλόριζο-Νυφική ή γιορτινή φορεσιά, τέλη 19ου αι.

3.000.000

Παγκ. Ταχυδρόμηση Τουριστικών Καρτών

Κρήτη-Ανώγεια, παραδοσιακή φορεσιά, αρχές 20ου αι.

3.000.000

20 gr. Συστημένο Εσωτ.

Ξάνθη-Προσφυγική φορεσιά, τέλη 19ου αι.

1.000.000

Κυκλοφορούν επίσης:

1. ΤΕΥΧΙΔΙΑ (7.000 τεμ.)

Θα εκδοθούν 7.000 τεμάχια αριθμημένα, καθένα από τα οποία θα έχει τα τέσσερα γραμματόσημα ενωμένα και θα φέρει διάτρηση μόνο στην κάθετη διάσταση. Διατίθενται προς  4,94 € ανά τεμάχιο.2. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2Χ4.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 7,30 € ανά σετ 2 τεμαχίων.

3. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (500 τεμ.) 
Διατίθεται προς 15,00 € ανά τεμάχιο.

4 . ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ  (7.000 τεμ. αριθμημένα)
Διατίθεται προς 4,94 € ανά τεμ.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ., τα τευχίδια και τα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 14 Ιουλίου 2020.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν τουλάχιστον την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.


Bookmark and Share
e-shop
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: