Συλλεκτικός φάκελος με νόμισμα στη νέα σειρά γραμματοσήμων-φεγιέ για τα «2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών»
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Πατήστε εδώ για να δείτε τα βίντεο της παρουσίασης της σειράς

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ «2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών», η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα μοναδικό συλλεκτικό προϊόν: έναν Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο με ένθετο το επετειακό νόμισμα των δύο ευρώ, που κυκλοφόρησε το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, για να τιμήσει την επέτειο.

Μετά την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων-Φεγιέ για τα «2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας», που προηγήθηκε, η αντίστοιχη σειρά για τις Θερμοπύλες ολοκληρώνει το αφιέρωμα των ΕΛΤΑ στις δύο αυτές ιστορικές επετείους.

Για την αποτύπωση στα ελληνικά γραμματόσημα της σημαντικής επετείου, επιλέχθηκαν χαρακτηριστικά έργα του νεοελληνικού πολιτισμού που αποδίδουν τις αξίες και τα ιδεώδη της ιστορικής μάχης, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο του δυτικού πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ «2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών» απεικονίζεται η πολεμική αποφασιστικότητα του Λεωνίδα, όπως αποτυπώνεται στον ανδριάντα του, έργο του γνωστού γλύπτη Βάσου Φαληρέα. Επίσης, απεικονίζονται τμήματα από το Ηρώο των πεσόντων στις Θερμοπύλες, έργο του ιδίου γλύπτη, στα οποία αποτυπώνεται η δυναμική επίθεση αλλά και η στιγμή της πτώσης, η ήττα, που έμελλε να γίνει, διαχρονικά, σύμβολο της Νίκης. Τέλος, τη Σειρά συμπληρώνει γραμματόσημο με το γνωστό επιτύμβιο επίγραμμα του Σιμωνίδη, για το οποίο, ο Ευάγγελος Δ.Πρωτοπαπαδάκης, Αναπλ. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι μόνον οι ένδεκα έξοχα διαλεγμένες και αριστοτεχνικά ταιριασμένες λέξεις που το συναπαρτίζουν – είναι η ουσία που οι λέξεις αυτές αποκαλύπτουν: ο άνθρωπος στις μεγαλειώδεις στιγμές του κοιτάζει προς τον ουρανό και όχι προς τη γη, στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον ακόμη και εάν αυτό το μέλλον δεν έχει χώρο για την φυσική του ύπαρξη και, όπως ακριβώς συνέβη με τους μαχητές που έπεσαν στις Θερμοπύλες, εξέρχεται του κόσμου τούτου και εισέρχεται σε έναν ιδεατό, αυτόν της ιστορικής μνήμης.»

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο σχεδιασμός του γραμματοσήμου «Λεωνίδας» έγινε, με την χαλκογραφική μέθοδο, από τον Γιάννη Π. Γουρζή, Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ ο σχεδιασμός και η προσαρμογή των υπολοίπων γραμματοσήμων και προϊόντων έγινε από την Δρ.Μυρσίνη Βαρδοπούλου, χαράκτρια γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της Αναμνηστικής Σειράς-Φεγιέ διατίθενται:

  • στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων, www.elta.gr
  • στο Κατάστημα Post Collection – Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, Λυκούργου 5 & Απελλού, στο κέντρο της Αθήνας
  • σε όλα τα Ταχυδρομεία της χώρας

 

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ-ΦΕΓΙΕ

«2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ»

 

ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

1,00 € + 0,90 €

«ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

25.000 (αριθμημένα φεγιέ)

2,50 € + 0,50 €

«ΗΡΩΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

25.000 (αριθμημένα φεγιέ)

0,50 €

ΗΡΩΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (ΒΑΣΟΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ)

1.000.000 (γραμματόσημα)

0,90 €

«Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν…»

500.000 (γραμματόσημα)

1,00 €

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

(ΣΠΑΡΤΗ, ΒΑΣΟΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ)

500.000 (γραμματόσημα)

2,50 €

ΗΡΩΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (ΒΑΣΟΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ)

1.000.000 (γραμματόσημα)

 

Η έκδοση αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα 35Χ45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων και δύο φεγιέ διαστάσεων 90Χ75mm, που περιλαμβάνουν από δύο γραμματόσημα διάστασης 35Χ45mm το καθένα.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 35 Χ 45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων

ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ»: Γιάννης Π. Γουρζής, Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Μυρσίνη Βαρδοπούλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ: VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις 3 Νοεμβρίου 2020 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 2 Νοεμβρίου 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών σχεδιάστηκαν, επίσης, τα ακόλουθα συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα:

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ & ΝΟΜΙΣΜΑ (2.500 τεμ)

Το σπάνιο αυτό φιλοτελικό προϊόν με επικολλημένο το φεγιέ «Λεωνίδας», έχει ένθετο το αναμνηστικό νόμισμα των 2,00€, που κατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) - Νομισματοκοπείο της Τράπεζας της Ελλάδος, με την ευκαιρία της επετείου. Επιπλέον, είναι σφραγισμένο με τη Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας της σειράς σε χρυσοτυπία. Διατίθεται προς δεκαπέντε ευρώ (15,00€)

ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2Χ4.000 τεμ.) & ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΦΕΓΙΕ (2Χ4.000 τεμ.)

Διατίθενται προς 7,30 € και προς 7,60 € (ανά σετ 2 τεμαχίων), αντίστοιχα.

ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (500 τεμ.)

Διατίθενται προς 25,00€ ανά τεμάχιo

ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID (4Χ300 τεμ.)

Διατίθενται προς 6,40€ ανά σετ 4 τεμαχίων

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με τις Ειδικές Αναμνηστικές Σφραγίδες Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στέλνοντάς τα, ατελώς, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 1ος όροφος, 10188 ΑΘΗΝΑ), αρκεί να έχουν επικολλημένα επ’ αυτών γραμματόσημα ελάχιστης αξίας 0,90€ και αναγράφοντας την ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ» στον φάκελο.


Bookmark and Share
e-shop
Εξυπηρέτηση Πελατών Σταθερό: 800 11 82 000 Κινητό: 212 0000 800
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: