Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα  του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 η πανηγυρική επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Στην εκδήλωση, απεύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ.Ιωάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ.Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.Ιωάννης Στουρνάρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ.Ηλίας Αθανασίου παρουσίασε την ειδική συλλεκτική έκδοση «100 Χρόνια Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», η οποία κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2019 και ακολούθησε η προβολή video που ετοίμασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με τα ειδικά συλλεκτικά γραμματόσημα και τα ειδικά αναμνηστικά φιλοτελικά προϊόντα της έκδοσης.

Ο κ.Αθανασίου κατά την ομιλία του τόνισε την «αναμφισβήτητη συνεισφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Ελληνική Οικονομία όλα αυτά τα 100 χρόνια,  και προπολεμικά, και περισσότερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου βοηθήθηκαν πάρα πολύ, Οργανισμοί, Δήμοι και Κοινότητες, μέσω της ρευστότητας,  την οποία παρείχε το Τ.Π. & Δ. για την τόσο σημαντική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

«Ένας από αυτούς τους Οργανισμούς που έχουν βοηθηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τη ρευστότητα που παρέχει το Ταμείο είμαστε κι εμείς, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία», δήλωσε ο κ.Αθανασίου «και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την καλή συνεργασία και τη βοήθεια που μας παρέχετε όλα αυτά τα χρόνια».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.Κωνσταντίνου Βαρλαμίτη και την απονομή των αριθμημένων ειδικών αναμνηστικών φακέλων.