Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο με μια παιδική ζωγραφιά. Πρόκειται για το έργο των εννέα μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείο Τρικάλων, το οποίο  απέσπασε το 1ο βραβείο ζωγραφικής σε παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO με θέμα «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες». 

Οι μαθητές αποτύπωσαν το δράμα των προσφύγων σε μία εικόνα δυνατή που κρύβει μηνύματα και αφυπνίζει συνειδήσεις. Με τον τίτλο: «Αγκαλιά και φως… χαρά και ελπίδα» η ζωγραφιά εικονίζει τους πρόσφυγες με τη μορφή λουλουδιών - ώστε να μη ξεχωρίζει το φύλο, η εθνικότητα ή το χρώμα τους - να φεύγουν από την ζοφερή πλευρά και να περνάνε σε μία φωτεινή, πολύχρωμη, ελπιδοφόρα αγκαλιά.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή των μαθητών, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και συμμετείχε η χορωδία και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων εκπροσώπησε ο Διευθυντής Φιλοτελισμού κ. Ευάγγελος Παπαχρήστος, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Γεωργίου, η Προϊσταμένη του Τομέα Δημοσίων Σχέσεων κ. Όλγα Λέγγα, ο Διευθυντής Κ.Κ. Τρικάλων κ. Γρηγόριος Μάκκας και πολλοί συνάδελφοι από τα ταχυδρομικά καταστήματα της περιοχής. 

Ο κ. Παπαχρήστου απευθυνόμενος στους μαθητές δήλωσε: «Κάθε γραμματόσημο στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία. Αφηγείται μια ιστορία. Το μήνυμα που στέλνουμε μέσα από τη Σειρά «Παιδί & Γραμματόσημο» μιλάει για ένα καλύτερο μέλλον, έναν καλύτερο κόσμο. Το μήνυμα που στείλατε εσείς σε ολόκληρη την κοινωνία μέσα από τη ζωγραφιά σας, είναι τόσο δυνατό που ξεπερνά το όρια μιας σημαντικής βράβευσης. Σας καμαρώνουμε, σας συγχαίρουμε, νιώθουμε όλοι υπερήφανοι για τη μεγάλη σας επιτυχία και για το δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης που στέλνετε μέσω της ζωγραφιάς σας στα παιδιά όλου του κόσμου…»

Ακολούθησε η βράβευση των παιδιών και των εκπαιδευτικών κ. Παναγιώτη Λιβανού, καθηγητή εικαστικών & κ. Δημητρίου Νούλα, Διευθυντή του 13ου Δ.Σ. Ριζαρείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Τρικάλων κ. Δριτσέλη, κ. Παπαδόπουλος & κ. Σιμορέλης, ο Πρωτοσύγκελος π. Αλέξιος καθώς και ο  επικεφαλής της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ.Παναγιώτης Μπεχράκης. Σημειώνεται ότι στην πρωτοβουλία SmokefreeGreece είναι αφιερωμένα δύο από τα γραμματόσημα της ίδιας Σειράς.