Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Με έμφαση στην πρόληψη, οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας συμμετείχαν σε προγραμματισμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «Σεισμός: Πρόληψη και Ετοιμότητα σε Ατομικό και Εργασιακό Επίπεδο», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου. Η δράση οργανώθηκε από τον συνάδελφο και Αρχηγό του Ανεξάρτητου Ιδρύματος Πολιτικής Άμυνας (ΑΙΠΑ), κ.Αγησίλαο Δρακόπουλο, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). 

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ, Δρ. Ασημίνα Κούρου, μίλησε στους εργαζόμενους αναφορικά με τους ενδεδειγμένους τρόπους διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου, τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και την ανάγκη τυποποίησης των ενεργειών του καθενός τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το σεισμό. Το θέμα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και δόθηκαν απαντήσεις επί πολλών ερωτημάτων που μας απασχόλησαν όλους, μετά το σεισμό που ζήσαμε τον Ιούλιο, στην Αθήνα.

Οι συνάδελφοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  λεπτομερώς για τους τρόπους προστασίας, σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, να λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες εκκένωσης του κτιρίου, να παρακολουθήσουν βίντεο με πραγματικά συμβάντα σεισμικών δονήσεων και να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο προετοιμασίας για το σεισμό από εδώ