Επίσημη παρουσίαση Αναμνηστικής Σειράς "150 χρόνια Προεδρική Φρουρά"
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της και σε ειδική εκδήλωση παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε σήμερα με θέμα «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή γιατί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευκαιρία να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Προεδρική Φρουρά, η οποία επί 150 χρόνια δίνει τον δικό της αγώνα, παράλληλα με τον αγώνα του λαού μας και του έθνους μας.

Ευχαρίστησε επίσης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, γιατί μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία παρέχουν την ευκαιρία, σε αυτήν την επέτειο των 150 χρόνων, να αποτυπωθεί η λεβεντιά, η ανδρεία, ο ηρωισμός της Προεδρικής Φρουράς σε γραμματόσημα, τα οποία θ' αφήσουν τη μνήμη να πλανιέται χωρίς να υπάρχει χρονικός περιορισμός. «Και, επιπλέον, τα γραμματόσημα δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, μέσα από αυτά, αυτές οι εικόνες των Ευζώνων μας ανά τον κόσμο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, κατά την παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερης και τιμητικής σειράς γραμματοσήμων, υποστήριξε ότι η αγέρωχη όψη ενός Εύζωνα αποτελεί ίσως την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής λεβεντιάς, που στέκει καθημερινά ακίνητος φρουρός των ιερών και των όσιων της πατρίδας μας, κάτω από τον αττικό ουρανό.

«Είναι μία εικόνα που εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι της Ελλάδας, θέλουν να ζήσουν και να βιώσουν από κοντά. Μία εικόνα που έχει ταξιδέψει μέσα σε εκατομμύρια φακέλους των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλα αυτά τα χρόνια, ως κάρτα, ως φωτογραφία, αποτυπώνοντας την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας. Μία εικόνα που παραμένει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό και την ψυχή μας» υπογράμμισε. Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτήν την ιστορία, σε διάφορες εκφάνσεις της, αποτυπώνουμε μέσα από τη σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφορούν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιστορία της Προεδρικής Φρουράς και τις διαχρονικές αξίες, με τις οποίες είναι συνυφασμένη ως σήμερα, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι πέρα και πάνω από όλα αποτελεί το ζωντανό σύμβολο ενός υπερήφανου έθνους, που έχει μάθει να αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, να μάχεται σκληρά, να επιβιώνει και τελικά να νικά. «Με οδηγό αυτήν την παρακαταθήκη οφείλουμε και εμείς να πορευθούμε και να υπερβούμε τη σημερινή κρίση που περνάει η χώρα μας. Να προχωρήσουμε μπροστά. Να υπερβούμε τα εμπόδια» κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ, κ. Πολυχρόνης Γριβέας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «Εύζωνας σημαίνει να είσαι υπερήφανος για την πατρίδα μας. Και να έχεις αίσθηση της ηθικής. Δεν μπορούν όλοι οι Έλληνες να γίνουν Εύζωνες. Είναι ένας τίτλος τιμής, έμβλημα της Ελλάδας».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αντιπτέραρχος κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος και πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του τμήματος της Ημερήσιας Διαταγής από το Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς κ. Ροδόλφο Δημητρόγλου.


e-shop
Εξυπηρέτηση Πελατών Σταθερό: 800 11 82 000 Κινητό: 212 0000 800
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: