Παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ»
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος,  στην Πλάκα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου,  η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «Παιδί και Γραμματόσημο».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ.Μάριος Κάτσης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους δύο φορείς για την συνεργασία τους και το έργο τους, αναφέρθηκε στη μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για την εκτύπωση των μαθητικών τετραδίων «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω».

Από αριστερά, η κ. Βάσω Ευαγγελοπούλου - Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων SmokeFreeGreece, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, - εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η κ. Άννα Τζώρτζη - Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος,  ο κ.Παναγιώτης Μπεχράκης - Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η κ. Κλόντια Καρύδη - V.P. – Public Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος & ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ.Πολυχρόνης ΓριβέαςΟ επικεφαλής της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ.Παναγιώτης Μπεχράκης, στην ομιλία του με θέμα: “Θετική προσέγγιση της κοινωνίας για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα” τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία να δώσει τον λόγο στη νέα γενιά, η οποία αποδεδειγμένα έχει απορρίψει το κάπνισμα: «Τα παιδιά εκπαιδεύονται με βάση τις αξίες ενός υγιεινού τρόπου ζωής μακριά από εξαρτήσεις και πλέον διεκδικούν το δικαίωμά τους για ένα καθαρό περιβάλλον. Η νέα εποχή στην αντιμετώπιση και στον έλεγχο του καπνίσματος είναι εδώ και η νέα γενιά πρωτοστατεί στην αλλαγή. Η συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρει ένα ακόμα «εργαλείο» στους μαθητές για να διαδώσουν το θετικό μήνυμα στους συνομηλίκους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Η παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ κ. Πολυχρόνη Γριβέα, ο οποίος αφού συνεχάρη τον κ.Μπεχράκη για το έργο του, αναφέρθηκε στη στήριξη της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece από τα ΕΛΤΑ.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως φορέας επικοινωνίας και δεδομένου του κοινωνικού τους ρόλου, υποστηρίζουν φορείς και δράσεις ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης, κυρίως των νέων» δήλωσε ο κ. Γριβέας. «Δίνουμε έμφαση στα μηνύματα που πρέπει να αντλούν τα παιδιά και προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τις επιρροές, έτσι ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή, αποδεσμευμένη από τις αρνητικές επιρροές παλιότερων εποχών. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την πρωτοβουλία SmokefreeGreece, με την αποστολή 150.000 τετραδίων «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», το 2018, σε μαθητές δημοτικών σχολείων Αττικής, Αιγαίου, Μακεδονίας και συνεχίζουμε τη δράση και φέτος,  για τους μαθητές της Ηπείρου και της Κρήτης». Αυτή μας η στήριξη και η καλή συνεργασία επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, σήμερα, με την παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Παιδί & Γραμματόσημο», δήλωσε ο κ. Γριβέας, «εκ των οποίων τα δύο είναι αφιερωμένα στους σημαντικούς σκοπούς της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece. Το σπουδαίο μήνυμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω», που προέκυψε στο πλαίσιο των  9 Πανελληνίων Μαθητικών Συνεδρίων με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» και το λογότυπο της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε με την ομιλία της για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα, η Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, κ.Βάσω Ευαγγελοπούλου. Αναφέρθηκε στο μαθητικό τετράδιο "Μαθαίνω να μην Καπνίζω", παρουσίασε το ιστορικό των σχολικών παρεμβάσεων για την πρόληψη του καπνίσματος, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα περισσότεροι από 50.000 μαθητές, με πολύ θετική ανταπόκριση καθώς και για τα ειδικά βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και γονείς.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Πνευμονολόγος κ. Άννα Τζώρτζη, η οποία αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που από κοινού στηρίζουν την πρωτοβουλία SmokeFreeGreece, χάρη στη χορηγία και συνεχή χρηματοδότηση του Behrakis Foundation της Βοστώνης.

Στο πλαίσιο της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Παιδί & Γραμματόσημο» κυκλοφορούν επίσης Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, λευκώματα, κάρτες μάξιμουμ και τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων. Τα προϊόντα διατίθενται από το e-shop των ΕΛΤΑ, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού στην Αθήνα) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

Μπορείτε να δείτε το video της παρουσίασης της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Παιδί & Γραμματόσημο» στη σελίδα μας στο Youtube.


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: