Επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια των Ελληνικών Σιδηροδρόμων
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Εξέχουσα θέση είχαν τα ΕΛΤΑ στην κεντρική επετειακή εκδήλωση των εορτασμών των 150 Χρόνων Ελληνικών Σιδηροδρόμων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η ιστορική διαδρομή των Ελληνικών Σιδηροδρόμων καθώς και η νέα εποχή που αναδύεται με τον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό των νέων υποδομών στο δίκτυο, μέσα από τις ομιλίες του Προέδρου του Οργανισμού κ. Γιώργου Κακουλάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και του κεντρικού ομιλητή, Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Ηλίας Αθανασίου, παρουσίασε τη συλλεκτική σειρά του  επετειακού γραμματοσήμου με θέμα τα 150 Χρόνια Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

Ο κ. Αθανασίου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία που είχαν στο παρελθόν οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι στην ανθρώπινη επικοινωνία αλλά και στο λαμπρό μέλλον τους, «καθώς η Ελλάδα αναπτύσσεται και γίνεται διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης, συνδέοντας Δύση και Ανατολή. Η ανάπτυξη των λιμανιών και της χώρας συνολικά, την καθιστούν σημαντικό logistics hub στην ευρύτερη περιοχή».

Επίσης υπογράμμισε την παράλληλη ιστορική πορεία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τη συμβολή των δύο Οργανισμών, στους περίπου δύο αιώνες ζωής τους, στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας: «Ο Ταχυδρόμος έγινε το μέσο μεταφοράς των ειδήσεων ανάμεσα στις γειτονιές του κόσμου, κατά τον ίδιο τρόπο που τα τρένα έγιναν το σύγχρονο μέσο μεταφοράς των ανθρώπων. Πόλεις μακρινές η μία από την άλλη συνδέονταν από τις ατσάλινες ράγες, όπως συνδέονταν κι από την ταχυδρομική αποστολή, που ένωνε τις μικρές κοινωνίες.

Χάρη στα μεγάλα επιτεύγματα της Ιστορίας πήρε μορφή η κοινωνία στην οποία ζούμε, και αυτά είναι που δημιουργούν την παρακαταθήκη για το μέλλον που έρχεται.  Συνεπώς, είμαι πολύ υπερήφανος που σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτυπώνουν το ταξίδι των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, και αναδεικνύουν μία πλευρά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τα γραμματόσημα που κυκλοφορούν».


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: