Παρουσίαση των ειδικών συλλεκτικών φιλοτελικών προϊόντων «90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα» στην επετειακή εκδήλωση της ΕΥΔΑΠ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της ΕΥΔΑΠ, για τα 90 χρόνια του Φράγματος του Μαραθώνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, παρουσιάστηκαν τα ειδικά συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την επέτειο, και στα οποία αποτυπώνεται η πλούσια ιστορία και οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες του φράγματος που αποτέλεσε τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής. (Δείτε το video της παρουσίασης εδώ)

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Πολυχρόνης Γριβέας ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Δρ. Κώστας Αραβώσης, ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας Chip Laitinen, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτιστικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ.Γριβέας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα τιμούμε το εμβληματικό αυτό έργο και, κατ’ επέκταση, φωτίζουμε και την ιστορία της ΕΥΔΑΠ, μιας εταιρείας με αδιάλειπτη λειτουργία ενενήντα τεσσάρων ετών, άρρηκτα δεμένης με την κοινωνική, οικονομική και πολιτική εξέλιξη του τόπου μας».

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, πιστά στο ρόλο τους να αποτυπώνουν και να αναδεικνύουν τους μεγάλους σταθμούς της Ελληνικής Ιστορίας, κυκλοφορούν με την ευκαιρία της φετινής ενενηκοστής επετείου του Φράγματος του Μαραθώνα μια εξαιρετική και καλαίσθητη σειρά από ειδικά συλλεκτικά προϊόντα, τα οποία αφηγούνται το γεγονός του σπουδαίου αυτού έργου».

«Εύχομαι σε ενενήντα χρόνια από σήμερα, το Φράγμα του Μαραθώνα να στέκεται ακόμα επιβλητικό ανάμεσα στις πλαγιές του δάσους και να θυμίζει σε όλους ότι αυτή η χώρα γέννησε σπουδαίες υπερβάσεις και έργα διαχρονικά».
Η ιστορική έκθεση της ΕΥΔΑΠ, με τίτλο «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), από τις 12 Νοεμβρίου 2019 έως 7 Φεβρουαρίου 2020, περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, video, αρχιτεκτονικά σχέδια και χάρτες, έγγραφα, τεκμήρια και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των εργατών του Φράγματος του Μαραθώνα και η είσοδός της είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό.


e-shop
Εξυπηρέτηση Πελατών Σταθερό: 800 11 82 000 Κινητό: 212 0000 800
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: