«Είμαστε κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο» - 9 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

«Είμαστε κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο»

9 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου

Με το σύνθημα «Κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο», οι ταχυδρομικοί φορείς όλου του κόσμου γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, στις αντίξοες συνθήκες που επιβάλλει η παγκόσμια πανδημία  COVID – 19.

Το τεράστιο δίκτυο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, που μετρά 192 χώρες-μέλη, με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομικά καταστήματα και με ανθρώπινο δυναμικό 5.000.000 εργαζομένων ανταποκρίθηκε στην πανδημία σηκώνοντας το βάρος της διαφύλαξης της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων παγκοσμίως.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, κ. Bishar A. Hussein, δήλωσε: «Χαιρετίζω τη γενναιότητα και την αφοσίωση των εκατομμυρίων ταχυδρομικών υπαλλήλων που συνέχισαν να εκτελούν το έργο τους εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής.

Κάνατε την ταχυδρομική βιομηχανία και τον κόσμο υπερήφανους- στέκομαι με δέος μπροστά στα πολλά επιτεύγματά σας.

Με διακοπές σε αεροπορικά δρομολόγια, κλείσιμο συνόρων, διάφορες δυσκολίες σε κέντρα διαλογής και αλλού, το ταχυδρομείο εξακολούθησε να διακινείται.

Εκεί όπου εμπόδια έφραξαν τον δρόμο, νέοι δρόμοι αναδύθηκαν. Τρένα και πλοία αντικατέστησαν τα επιβατικά αεροπλάνα ۠ οι ταχυδρομικοί φορείς σχεδίασαν νέους τρόπους εργασίας, νέους τρόπους επίδοσης. (…)

Παρά τις πάμπολλες προκλήσεις, στηρίξαμε από κοινού το συλλογικό καθήκον μας για την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας ζητώντας ταχυδρομική επίδοση σε όλους σε αυτόν τον πλανήτη, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου είναι η κατάλληλη ημέρα για να αποδώσουμε τιμή στις χώρες- μέλη μας, στους ταχυδρομικούς φορείς, στους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην επίδοση της αλληλογραφίας.

Από τις πρώτες στιγμές της λειτουργίας μας, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε πολέμους, φυσικές καταστροφές και λοιμούς.

Πάντα τα καταφέρναμε.

Ωστόσο, το 2020 ήταν η χρονιά που η ταχυδρομική βιομηχανία έδειξε στον κόσμο την ανθεκτικότητα, την αποφασιστικότητα και τον ανεκτίμητο ρόλο της σε κάθε κοινωνία.

Αποδείξαμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο.»

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, η μακροβιότερη ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται αδιάλειπτα για 192 χρόνια, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου έχοντας να επιδείξουν τη δική τους συνεισφορά στην υγειονομική κρίση:

  • πέτυχαν επιχειρησιακή συνέχεια, καλύπτοντας τις ταχυδρομικές ανάγκες όλης της χώρας
  • εξασφάλισαν την πληρωμή των συντάξεων των ευπαθών συμπολιτών μας σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας
  • αντιμετώπισαν γρήγορα τις δυσχέρειες του διασυνοριακού ταχυδρομείου, διασφαλίζοντας την ταχυδρομική σύνδεση με τις χώρες του εξωτερικού
  • μετέφεραν καθημερινά και με ασφάλεια τον αυξημένο αριθμό των προϊόντων του ηλεκτρονικού εμπορίου κατ’ οίκον, όσο οι πολίτες κλήθηκαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους
  • μετέφεραν δωρεάν υγειονομικό υλικό στα Δικαστήρια όλης της χώρας για την προστασία του προσωπικού ασφαλείας

 

Με τον τρόπο αυτό απέδειξαν, σε ακόμα μία ιστορική συγκυρία, το κοινωνικό τους πρόσωπο και επιβεβαίωσαν το σύνθημα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου, δηλαδή ότι τα ΕΛΤΑ είναι «Κάτι παραπάνω από απλό ταχυδρομείο».


e-shop
Εξυπηρέτηση Πελατών Σταθερό: 800 11 82 000 Κινητό: 212 0000 800
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: