Παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων "100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ"
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

   

Οκτώ εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφίας που σημάδεψαν τα 100 χρόνια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) επέλεξαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για να τιμήσουν στην πρώτη αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για το 2015 που έχει τίτλο «100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ».

Στη σειρά εικονίζονται πρωτοπόροι δημοσιογράφοι: ο πρωτεργάτης της ελληνικής δημοσιογραφίας Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ, ο «γενάρχης του ελληνικού Τύπου» Βλάσης Γαβριηλίδης, ο χρονογράφος , θεατρικός συγγραφέας και ευθυμογράφος Δημήτρης Ψαθάς, ο χρονογράφος Παύλος Παλαιολόγος, ο επιφυλλιδογράφος, θεατρικός συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μάριος Πλωρίτης, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Αιμίλιος Χουρμούζιος, η πρώτη γυναίκα σε διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Ρεζάν και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Καραντηνός.

Η παρουσίαση της σειράς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΑ σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, παρουσία συγγενών των τιμώμενων δημοσιογράφων, οι οποίοι παρέλαβαν από τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις των γραμματοσήμων αλλά και παρουσία πλήθους εν ενεργεία συναδέλφων τους, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσωπικότητά τους, περιγράφοντας προσωπικές στιγμές από τη γνωριμία και την συνεργασία μαζί τους.

Μίλησαν:

ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ιστορικού Μουσείου "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" Ι Π Μεσολογγίου κ.Νίκος Κορδόσης για τον Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ.

ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεονταρίτης για τον Βλάση Γαβριηλίδη

ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαδόπουλος για τον Δημήτρη Ψαθά

ο δημοσιογράφος  και πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος για τον Παύλο Παλαιολόγο

ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης για τον Μάριο Πλωρίτη

ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαπαναγιώτου για τον Αιμίλιο Χουρμούζιο

η δημοσιογράφος και συνδικαλίστρια, μέλος του Δ.Σ και πρώτη γ.γ. της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη για την Μαρία Ρεζάν

η δημοσιογράφος Αριστούλα Ελληνούδη-Περλέγκα για τον Νίκο Καραντηνό

 

Η κα Κάτια Δανδουλάκη παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του συζύγου της Μάριου Πλωρίτη.

 Η κα Μαρία Ψαθά παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του πατέρα της Δημήτρη Ψαθά

Η κα Μαρία Παλαιολόγου παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του πατέρα της Παύλου Παλαιολόγου.

Εκ μέρους της δημοσιογραφικής οικογένειας της Καθημερινής ο δημοσιογράφος κ.Μιχάλης Κατσίγερας παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του Αιμίλιου Χουρμούζιου.

Ο Ελβετός Πρέσβης κ. Λορέντζο Άμπερ παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του  Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ

 Εκ μέρους του Συνδέσμου Ρωμαικών Ιδρυμάτων ΣΥΡΚΙ ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Μαγγίνας παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του Βλάση Γαβριηλίδη.

Ο κ.Χάρης Καραντηνός παραλαμβάνει το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο του πατέρα του Νίκου Καραντηνού.

Οι γιοι της Μαρίας Ρεζάν παραλαμβάνουν το ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο της μητέρας τους.

 «Τα πρόσωπα που απεικονίζονται στα γραμματόσημα τίμησαν τη δημοσιογραφία στην πλειοψηφία τους. Επίσης, οι εικονιζόμενοι όντας απέναντι στην εξουσία είχαν την αίσθηση της μη κάθετης τομής και ρήξης στην ιστορική συγκυρία που επέδρασαν, γιατί οι κάθετες ρήξεις είναι η εγγύηση για το πάγωμα της ιστορικής αλλαγής», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Κωστής Μελαχροινός.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κα Μαρία Αντωνιάδου, ευχαρίστησε θερμά τα ΕΛΤΑ για την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ» και πρόσθεσε: «Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής σε μεγάλες μορφές της δημοσιογραφίας που μας δίνουν ώθηση και κουράγιο να ανεβούμε λίγο ψηλότερα και να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές τους», ενώ την φιλοτελική παρουσίαση των γραμματοσήμων έκανε ο κ.Μωυσής Κωνσταντίνης, Ειδικός Σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ.

 

 


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: