Δράση ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης ενάντια στη βία κατά των γυναικών στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Φλώρινας
Δεκέμβριος 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοέμβρη 2019, το Κατάστημα Φλώρινας συμμετείχε στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της πόλης.

Το κατάστημα της Φλώρινας φιλοξένησε τις performances των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών. Πρόκειται για «ζωντανά» έργα, που εκτυλίσσονται μπροστά στο κοινό, δίνοντας στην Τέχνη έναν βιωματικό χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των θεατών.

Οι performances που υλοποιήθηκαν στο χώρο του Καταστήματος ήταν η performance για κάμερα, «Κάθεται και λέει» με τη Μαρίνα Τσιρώνη και η  performance για κάμερα, «Δεν είναι τίποτα» με τις Αφροδίτη Δάφνου και Αριάδνη Πεδιωτάκη.

Στην πρώτη δράση, η performer, τυλιγμένη με αεροπλάστ, χρησιμοποιεί το χώρο και το σώμα της με σκοπό να σκάσει τις φούσκες που την περιβάλλουν, σε ένα λευκό δωμάτιο. Αναφέρεται στη μάχη που δίνουν οι γυναίκες που βιώνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προκειμένου να επιβιώσουν. Η δεύτερη δράση αφορά στην απενοχοποίηση του κλάματος. Στις περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών αρκετές φορές η αιτία που προκαλεί το κλάμα αποκρύπτεται ή επικαλύπτεται με δικαιολογίες.

Οι πελάτες του ταχυδρομείου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρωτότυπη πρωτοβουλία, έχοντας την ευκαιρία να βιώσουν μία μορφή σύγχρονης Τέχνης στην καθημερινότητά τους.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Καταστήματος Φλώρινας για την υποστήριξη των δράσεων!


e-shop
Εξυπηρέτηση Πελατών Σταθερό: 800 11 82 000 Κινητό: 212 0000 800
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: