20Φεβρουαρίου
2024

Τα ΕΛΤΑ τιμούν και γιορτάζουν τα 100 χρόνια του περιοδικού «ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ»

Η φιλοτελική κοινότητα γιορτάζει, φέτος, τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του αρχαιότερου φιλοτελικού περιοδικού της χώρας. Η «Φιλοτέλεια», που εκδίδεται από την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, ιδρύθηκε το 1924 και καταγράφει έκτοτε, αδιάλειπτα, την φιλοτελική επικαιρότητα και ιστορία των γραμματοσήμων, έχοντας συγκεντρώσει πλήθος διακρίσεων και βραβείων για τα εμπεριστατωμένα άρθρα της.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της «Φιλοτέλειας» στον ελληνικό φιλοτελισμό και στη διάδοσή του, κυκλοφορούν μία Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων-Feuillet, Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας-Feuillet και Set Pack με όλα τα προϊόντα. Μπορείτε να τα βρείτε στα Ταχυδρομικά Καταστήματα και στο e-shop των ΕΛΤΑ εδώ

Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 16.00, στην αίθουσα «Ρήγας Φεραίος» του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2-4, στάση μετρό «Ευαγγελισμός») με ελεύθερη είσοδο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται η σφράγιση με την σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, για τη δημιουργία σπάνιων φιλοτελικών αντικειμένων.